Naslovnica / Novosti / Novosti

Novosti

Ministar Varga posjetio Opću bolnicu Zadar

27.07.2015. / Novosti

ZADAR, 27. srpnja 2015. – Ministar zdravlja prim. Siniša Varga posjetio je danas u Opću bolnicu Zadar, gdje se ovih dana dovršava izgradnja buduće Poliklinike OB Zadar, koju Ministarstvo zdravlja RH financira sa 142 milijuna kuna. Tom se prigodom osvrnuo na značaj Opće bolnice Zadar kao regionalnog zdravstvenog centra koji, osim domaćeg stanovništva, godišnje zbrinjava i velik broj turista.

Ministar Varga posjetio rehabilitacijski kamp udruge Sanus

27.07.2015. / Novosti

GOSPIĆ, 27. srpnja 2015. - Ministar zdravlja prim. Siniša Varga posjetio je danas djecu oboljelu i liječenu od malignih bolesti koja, u sklopu ljetnog rehabilitacijskog kampa udruge „Sanus“ borave u Gospiću.

Tom prilikom ministar Varga je naglasio kako sve reformske mjere koje čini ova Vlada idu u pravcu osiguranja što kvalitetnije usluge oboljelima. 

Lijekovi za hepatitis C i karcinom prostate na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a

24.07.2015. / Novosti

Zagreb, 24. srpnja 2015. godine- Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) održalo je danas svoju 89. redovnu sjednicu. U nastavku donosimo najvažnije odluke sa sjednice.

Na Osnovnu listu lijekova HZZO-a stavljeno je ukupno 6 novih lijekova.

Za liječenje kroničnog hepatitisa C stavljena su 3 nova lijeka: sofosbuvir, dasabuvir i ombitasvir + paritaprevir + ritonavir, te je proširena indikacija za primjenu lijeka simeprevir koji se već nalazi na listi i za liječenje prethodno neliječenih pacijenata. 

Riječ je o novoj generaciji lijekova čijom se primjenom postiže visoki postotak izlječenja (do 90%) hepatitisa C, koji je kao zarazna bolest veliki javno zdravstveni problem. HZZO će plaćati  terapiju po terapijskom ishodu, što znači da će plaćati troškove liječenja za one oboljele kod kojih se postigne izlječenje. Nositelji odobrenja preuzimaju troškove neuspješnih liječenja. 

KBC Rijeka dobila državno jamstvo za 750 milijuna kuna vrijednu obnovu

23.07.2015. / Novosti

ZAGREB, 23. srpnja 2015. – Vlada Republike Hrvatske na prijedlog Ministarstva zdravlja donijela je na današnjoj sjednici Odluku o davanju državnog jamstva za kreditno zaduženje, kako bi se osigurala sredstva za izgradnju KBC Rijeka na lokalitetu Sušak. Vrijednost projekta procijenjena je na 750 milijuna kuna, a radovi bi trebali započeti do kraja godine.

Ministar zdravlja obišao Zavod za onkologiju i hematologiju u Klinici za tumore

22.07.2015. / Novosti

ZAGREB,   22. srpnja 2015. - Ministar zdravlja prim. Siniša Varga obišao je danas novouređeni Zavod za onkologiju i hematologiju koji je od svibnja ove godine smješten u prostorijama Klinike za tumore, KBC Sestre milosrdnice. Tom prilikom obišao je i novooformljenu bolničku dječju biblioteku te novouređeni vrt namijenjen odmoru pacijenata.

Održan Međunarodni zdravstveni forum u Turkmenistanu

22.07.2015. / Novosti

ASHGABAT, 21. srpnja 2015. - Zamjenik ministra zdravlja prim. Marijan Cesarik i dr. sc. Vedran Poljak iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, sudjeluju na Međunarodnom zdravstvenom forumu koji se održava u Ashgabatu, glavnom gradu Turkmenistana pod nazivom "Vizija za zdraviju budućnost: izgradimo je na našim postignućima".

Vukovarska bolnica i službeno postala bolnica hrvatskih branitelja

17.07.2015. / Novosti

VUKOVAR, 17. srpnja 2015. - Ministar zdravlja prim. Siniša Varga otkrio je novu ploču vukovarske bolnice s nazivom 'Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana'.

Klonite se vrućine, rashladite svoj dom

16.07.2015. / Novosti

  • Rashladite tijelo i pijte dovoljno tekućine
  • Pijte redovito negaziranu običnu ili mineralnu vodu te niskokalorične napitke bez kofeina, alkohola i šećera. Preporučljivo je ne piti jako rashlađene napitke ili samo za osvježenje u ustima rastopiti kockicu, dvije leda. Dehidraciju od vrućina možete izbjeći uzimanjem razrijeđenog soka kao što je limunada i to odrasli svakih 1-2 sata, a djeca svakih 15-20 minuta po jednu do dvije žlice ili gutljaj vode. Nemojte čekati osjećaj žeđi da biste povećali unos tekućine, pogotovo kod starijih osoba koje imaju slabiji osjećaj žeđi.
  • Izbjegavajte boravak na suncu u razdoblju od 10-17 sati, poglavito djeca, trudnice, starije osobe, srčani bolesnici i bolesnici s kroničnim bolestima (mentalne bolesti, dijabetes i dr.)
  • Tuširajte se ili kupajte u mlakoj vodi. Druga mogućnost je zamotati se u hladne mokre ručnike ili se rashladiti mokrom spužvom, kupkom za noge, i sl. Djeci treba mokre ručnike stavljati na noge i ruke.

Isporučene nove umjetne pužnice KBC-u Sestre milosrdnice

16.07.2015. / Novosti

ZAGREB, 15. srpnja 2015. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Sestara Milosrdnica ministar zdravlja prim. Siniša Varga, dr. med. dent. danas je predao bolnici 20 uređaja umjetnih pužnica za djecu i 12 uređaja umjetnih pužnica za odrasle. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) je za ukupno 32 isporučene pužnice za ovu godinu izdvojio oko 2,93 milijuna kuna.

Ministar zdravlja pustio u rad najsuvremeniji digitalni mamograf u OB Varaždin

14.07.2015. / Novosti

VARAŽDIN, 14. srpnja 2015.- Ministar zdravlja prim. Siniša Varga posjetio je danas sa suradnicima Opću bolnicu Varaždin gdje je, na Odjelu za radiologiju, pustio u rad digitalni mamograf najnovije tehnologije. Novi digitalni mamografski uređaj predstavlja veliki napredak u dijagnostici jer daje precizniju sliku i kvalitetniji prikaz promjena na tkivu, uz puno nižu dozu zračenja.

srpanj 2015
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
  • Na današnji dan nema najava.