Naslovnica / Novosti / Novosti

Novosti

Nacionalni skup o hrvatskom modelu liječenja ovisnosti o drogama

28.05.2015. / Novosti

Zagreb, 28. svibnja 2015. – Danas je u u organizaciji Hrvatskog društva za alkoholizam i druge ovisnosti Hrvatskog liječničkog zbora održan „Nacionalni skup o hrvatskom modelu liječenja ovisnosti o drogama“. Skup je organiziran povodom najave izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti, odnedavno u proceduri javne rasprave, kojima se značajno mijenja dosadašnji sustav liječenja ovisnika o drogama.

Tribina za pacijente – I dalje jednaka prava za sve građane u Hrvatskoj

27.05.2015. / Novosti

Zagreb, 27. svibnja 2015. - Na tribini Koalicije udruga u zdravstvu i Zbora zdravstvenih i medicinskih novinara pri Hrvatskog novinarskom društvu, ministar zdravlja Siniša Varga predstavio je glavne promjene koje donose Izmjene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju. Ministar je odlučno odbacio teze koje se pojavljuju u medijima da se će se zdravstvo amerikanizirati i privatizirati te naglasio kako će svi stanovnici  Hrvatske i dalje u  okviru javnog zdravstva ostvarivati prava pod jednakim uvjetima, bez smanjenja opsega usluga na koje svi kao osiguranici HZZO-a imamo pravo.  I dalje ćemo svi ići liječniku na uputnicu bez dodatnih plaćanja, ili uz minimalnu participaciju koju i sada plaćaju građani bez dopunskog zdravstvenog osiguranja, poručio je ministar.

Održana prva tribina studenata medicine s ministrom zdravlja

27.05.2015. / Novosti

Zagreb, 27. svibnja 2015.–  Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Studentski zbor Medicinskog fakulteta danas su prvi put  organizirali  tribinu  na kojoj je posebni gost bio ministar zdravlja prim. Siniša Varga. Dekan Medicinskog fakulteta akademik Davor Miličić obratio se studentima naglasivši kako i  današnja tribina dokazuje da su  studenti u središtu pažnje  s ciljem kvalitetnog obrazovanja budućih liječnika koji će svojim znanjem unaprijediti medicinsku praksu, obrazovanje i znanost a time i zdravstvenu zaštitu pacijenata.

Dnevna kirurgija KB Dubrava dobila novi prostor

26.05.2015. / Novosti

ZAGREB, 26. svibnja 2015. – U kliničkoj bolnici Dubrava otvoren je novi odjel za jednodnevnu kirurgiju veličine oko 400 četvornih metara, u sklopu kojeg se nalazi i nova operacijska sala. Investicija je vrijedna oko 4,6 milijuna kuna od čega su građevinski radovi stajali 4,2 milijuna, a za namještaj i medicinsku opremu izdvojeno je oko 400 tisuća kuna. Izgradnju i uređenje dnevne kirurgije financirala je bolnica od svojih redovitih prihoda.

„Sustav dnevnih bolnica učinkovit je u smanjivanju listi čekanja, smanjivanju nepotrebnih hospitalizacija te ubrzavanju oporavka pacijenata“,

Varga: "Svi u mojoj obitelji smo darivatelji organa"

26.05.2015. / Novosti

ZAGREB, 26. svibnja 2015. – Nacionalni dan darivanja i presađivanja organa i tkiva obilježen je na glavnom zagrebačkom trgu manifestacijom Flash mob u kojoj su studenti medicine, obučeni u bijele kute, formirali svojim tijelima veliko kucajuće srce.  U to se srce uključio i ministar zdravlja Siniša Varga koji je tom prilikom rekao kako svatko mora porazgovarati sa članovima svoje obitelji u vezi darivanja organa.

„Razgovarao sam sa svojom obitelji i svi smo se jednoglasno složili da ćemo, u slučaju smrti, donirati naše organe. Nama oni u grobu ne trebaju, a mogu spasiti nečiji život“, naglasio je ministar.

Hrvatska je najuspješnija članica Eurotransplanta

26.05.2015. / Novosti

ZAGREB, 26. svibnja 2015. – „Prema stopama darivatelja i transplantacija organa Hrvatska je danas najuspješnija članica Eurotransplanta te članica s najkraćim vremenom čekanja na presađivanje“, rekao je danas ministar zdravlja Siniša Varga u povodu obilježavanja Nacionalnog dana darivanja i presađivanja organa i tkiva.

„Takav je pomak napravljen zahvaljujući solidarnosti građana, iznimnoj plemenitosti obitelji koje su u svojim najtežim trenucima iznalazili snagu za ovaj humani čin te angažmanu i entuzijazmu pojedinaca, timova i bolničkih koordinatora

Konferencija "Nacionalni programi i akcijski planovi u zdravstvu"

25.05.2015. / Novosti

OPATIJA, 26. svibnja 2015.  – „Naše zdravstvo je naše nacionalno blago i ne dopuštamo njegovu devastaciju. Želimo ga reformirati da bi ono postalo financijski održivo. Ne ukidamo prava pacijenata, dapače proširujemo, djelatnost domova zdravlja također proširujemo, a ne privatiziramo“, istaknuo je ministar zdravlja Siniša Varga na konferenciji za zdravstvo „Nacionalni programi i akcijski planovi u zdravstvu“, koja se održava u Opatiji pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

Dom zdravlja Primorsko-goranske županije je primjer dobre prakse

22.05.2015. / Novosti

RIJEKA, 22. svibnja 2015. -  Ministar zdravlja Siniša Varga posjetio je danas Dom zdravlja Primorsko-goranske županije gdje je obišao Centar za prevenciju i liječenje masovnih kroničnih bolesti i Centar za specijalističku dentalnu zdravstvenu zaštitu.

Oba centra zaživjela su u sklopu projekta revitalizacije doma zdravlja, koji ima za cilj povećati dostupnost specijalističkih pregleda u sklopu doma zdravlja te rasteretiti bolnice, kako bi one bile spremne za brži prihvat pacijenata s ozbiljnim zdravstvenim smetnjama.

Nova zgrada Zavoda za forenzičku psihijatriju u PB Vrapče

22.05.2015. / Novosti

ZAGREB, 22. svibnja 2015. – U Klinici za psihijatriju Vrapče predstavljen je projekt izgradnje i natječaj za izvoditelja radova Zavoda za forenzičku psihijatriju. Ovo je prva od četiri investicije u bolnice za posebno ranjive skupine koje financiramo kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014-2020. Vrijednost ovog građevinskog dijela investicije procjenjuje se na 49 milijuna kuna.

Povećanje palijativnih postelja u Novom Marofu novcem iz EU fondova

21.05.2015. / Novosti

NOVI MAROF, 21. svibnja 2015. – Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb varaždinske bolnice, koja se nalazi u Novom Marofu, povećat će kapacitet za 72 bolesničke postelje namijenjene palijativnim bolesnicima. 

„Nakon što smo riješili problem Klaićeve, usmjerili smo se na osobe poodmakle životne dobi.  Orijentirani smo na posebno osjetljive i posebno ranjive skupine bolesnika.  Centar za palijativnu skrb u Novom Marofu je vodeći takav centar i 

Zajedno stvaramo zdravstveni sustav 21. stoljeća. Unaprijedimo zdravlje
svibanj 2015
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
  • Na današnji dan nema najava.